Vi inngår samarbeid med IL Runar!

Vi er stolte av å endelig kunne melde at vi inngår samarbeid med et idrettslag vi har hatt stor tilknytning til siden oppstarten i 2003. Med IL Runar i ryggen går Sandefjord Futsal en sikker fremtid i møte.

Vi har snakket om samarbeidet siden desember i fjor, men i dag kunne endelig nyheten se dagens lys i Sandefjords Blad. Vi er meget fornøyde med hvordan Linda Nilsen i lokalavisa har vinklet saken, så mye av saken og alle sitatene blir gjengitt her:

Mens vi forbereder en ny sesong i Eliteserien Futsal, så har vi inngått et samarbeid med fleridrettsklubben IL Runar. Målet er å sikre framtiden til Sandefjord Futsal.

Vi føler at dette samarbeidet er det riktige for klubben, slik at vi sikrer at Sandefjord Futsal lever videre når gjengen som nå driver klubben etter hvert ikke har kapasitet til det. Et samarbeid med Runar gjør at vi også kan ta et steg videre, med etablering av flere lag. Dette kan virkelig få fart på et futsalmiljø i Sandefjord, sier Sindre Svadberg, som har spilt for Sandefjord Futsal siden 2013.

– En fornuftig vei å gå

Sandefjord Futsal ble stiftet av en kameratgjeng fra Sandefjord i 2003, under navnet «Dilla på Lilla», og det ble opprykk til IFS Futsal Elite allerede i 2004/2005 sesongen, og en 2. plass i denne serien påfølgende sesong. Klubbens historie viser at Sandefjord aldri har vært langt unna Norges elite. For de uvitende så kom Norges Fotballforbund på banen og etablerte futsal som aktivitet i 2007, og i 2008 ble Eliteserien Futsal opprettet, i Norges Fotballforbunds regi. Når vi snart sparker i gang 2019/2020 sesongen så er det kun KFUM som har flere sesonger i denne serien. De siste sesongen har vi også tatt flere medaljer i Eliteserien, deriblant to gull i 2016 og 2018, og det har gitt Europacupspill begge gangene (UEFA Futsal Cup i 2016 og UEFA Futsal Champions League i 2018 - samme greia, men UEFA har byttet navn på turneringen).

Mange har lagt ned en solid innsats for å få klubben opp og fram i årenes løp, og samtlige ønsker at klubben lever videre når nåværende administrasjon ikke har kapasitet lenger.

Futsal i Norge er jo litt preget av kompisgjenger, og det som gjerne skjer er at klubber og lag forsvinner helt når kompisgjengene ikke gidder eller har mulighet til å spille sammen lenger. Det skal ikke skje med Sandefjord Futsal, slår Svadberg fast.

Vi mener at det er viktig for norsk futsal at klubber og lag ikke bare forsvinner. Å få et større idrettslag i ryggen, som kan sørge for at det til enhver tid er nøkkelpersoner og spillere som kan administrere laget, er nok en fornuftig vei å gå. Vi synes det er kjempespennende å samarbeide med Runar. På sikt, ja, kanskje allerede fra april neste år, kan Runar ta over det administrative, mens vi får en mindre rolle, fortsetter han.

Runar-DNA

Ifølge Svadberg er Sandefjord Futsal og IL Runar en perfekt match. Det er visstnok en god grunn til at han mener nettopp dette.

Siden klubbens oppstart i 2003 har vi totalt sett hatt 19 spillere som har spilt for både Sandefjord Futsal og på A-laget til Runar fotball. Disse 19 spillerne har totalt 1.015 kamper for Runar, så man kan argumentere for at Sandefjord Futsal alltid har hatt Runar sitt DNA i seg.

Einar Abrahamsen, sportslig leder i Runars fotballgruppe, kunne ikke ha vært mer enig.

Det er som Sindre sier, et Runar-DNA i Sandefjord Futsal. Både i den første generasjonen med spillere, og i den andre, som Sindre er en del av. Så vi føler også at vi er en perfekt match, sier han.

Abrahamsen mener futsal kan bli et godt tilskudd i den allerede aktive klubben på Haukerød. Han peker også på at det er fint med både toppnivået som elitelaget byr på, samtidig som bredden er like viktig. Sånn sett er han opptatt av at flere lag kan etableres etter hvert.

Gode utviklingsmuligheter

Samarbeidsprosjektet er godt i gang, og det jobbes nå med å få på plass et samarbeidslag som allerede kommende sesong skal spille i 1. divisjon avdeling Sør/Øst. Uansett vil spillerne få gode utviklingsmuligheter, ifølge Svadberg.

De som spiller for dette laget kan bli involvert på førstelaget fra neste sesong, og det samme gjelder trener og andre personer som ønsker å være involvert i dette prosjektet. Vi satser naturligvis på at vi har en eliteserieplass i 2020/2021-sesongen også, så her er det mulig å spille i eliteserien om kort tid.

I førsteomgang skal det rekrutteres spillere fra Runars fotballag. Men spillere fra andre klubber kan også bli en del av laget.

Man kan fint spille fotball for én klubb, mens man spiller futsal for en annen. Så man må ikke være Runar-spiller for å bli med på samarbeidslaget, sier Svadberg, som får støtte fra Abrahamsen i dette utsagnet.

Han har for øvrig et lite ønske om at det nye laget kan bli hetende Runar Sandefjord Futsal og spille med lilla drakter på enten hjemme- eller bortebane. Verken navnet eller draktfargene er spikret, men Abrahamsen i Runar stiller seg positiv til Svadbergs forslag.

Futsal stiller også større krav til nærteknikk og trygghet med ball i pressede situasjoner, og kan dermed brukes som et verktøy for spillerutvikling i fotball.

Vi trenger folk

Vi søker stadig hovedtrener og andre ressurspersoner som ønsker å være involvert i dette prosjektet. Som nevnt vil man i første omgang være involvert i andrelaget kommende sesong, men fra 2020/2021 vil man være en del av førstelaget. Send en mail til post@sandefjordfutsal.no dersom du er interessert.
 

Vi har mange gode minner fra Runarhallen. Her er Martin Christiansen og Magnar Nordtun avbildet etter seriegullet i 2016, som ble sikret i Runarhallen.Den største lilla legenden av alle, Per Martin Haugen, er en av de 19 Sandefjord-spillerne som også har kamper for Runar A-lag. Han har 49 kamper. Full liste over Sandefjord-spillere med kamper for Runar:


 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift