To poeng tapt i serieåpningen

7-4 ledelse med under 3 minutter igjen ble til 7-7 og poengdeling i Halden.

Fredrikshald Prishtina - Sandefjord Futsal 7-7
Lilla mål: Martin Christiansen 2, Marius Anthonisen, Per Martin Haugen, Christian Leirvik, Niklas Espegren og Lars Ulvik Martinsen

Etter å ha holdt det gående siden Champions League var det endelig klart for kamp igjen. Turen gikk til Remmenhallen i Halden hvor møtte Fredrikshald Prishtina, et lag som gikk ubeseiret forrige sesong på sin vei fra 1. divisjon til Eliteserien Futsal. Til tross for at dette var Fredrikshalds første kamp i Eliteserien så består laget av flere spillere som har spilt på dette nivået før, og vi hadde dermed noe peiling på hva som ventet oss; teknisk gode spillere med evnen til å gå av de aller fleste når de får mulighet èn mot èn.

Dette var naturligvis fokus i forkant av kampen, men allerede 2 minutter ut i første omgang har de gjort nettopp dette to ganger og fått uttelling begge gangene. 2-0 til hjemmelaget. Vi spiller oss gradvis inn i kampen, og i en periode hvor vi har god kontroll scorer vi to ganger, først ved Marius Anthonisen, deretter utligner Per Martin Haugen noen minutter seinere. På en kontring like før pause tar Fredrikshald ledelsen igjen og vi går til pause på stillingen 3-2.

Vi får en kjempeåpning på andre omgang og utligner til 3-3 ved Martin Christiansen. 10 minutter ut i omgangen sender Christian Leirvik oss i ledelsen og 30 sekunder seinere øker Lars Ulvik Martinsen ledelsen til 5-3, og noen minutter seinere scorer Martin Christiansen sitt andre for dagen og gir oss 6-3. Deretter reduserer Fredrikshald til 6-4, men vi går opp i ny tre-måls ledelse like etterpå ved Niklas Espegren. Etter det ser vi ut til å cruise inn til 3 poeng, men med 2 minutter og 36 sekunder igjen så starter kollapsen. En Fredrikshald spiller får gå og gå mens de begynner å sette opp et overtallsspill og reduserer til 7-5. Etter dette klarer vi heller ikke å holde på ballen, og de får satt opp et ordentlig overtallsspill og scorer på den sjansen de får, 7-6. Så kan vi egentlig repetere den forrige setningen og dermed stod det 7-7 med ett minutt igjen på klokka. Vi forsøker oss på overtallsspill selv, men lykkes ikke og det ender 7-7.

Veldig utypisk Sandefjord Futsal å rote bort en tre-måls ledelse. Det hadde ikke skjedd siden vi rykket opp til Eliteserien Futsal i 2013, og før gårsdagens kamp hadde vi i samme periode sluppet inn syv mål kun èn gang. Ingen av delene er godkjent i Sandefjord Futsal, men det at vi roter bort en tre-måls ledelse med under tre minutter igjen er utilgivelig. Vi er et rutinert og gjerrig lag til vanlig, men i går dreit vi oss rett og slett ut. Et slag i trynet som svir i flere dager, men vi har heldigvis mulighet til å få sesongen på rett spor førstkommende lørdag når vi tar imot Sjarmtrollan i Jotunhallen i Sandefjord. Kom og støtt oss!

Noen bilder fra gårsdagens kamp, tatt av Hans Petter Wille:

Slag i trynet - bokstavelig talt 1: Philip Dahlgren måtte sy syv sting etter et møte med albuen til en av Fredrikshald Prishtina sine spillere.
 
Slag i trynet - bokstavelig talt 2: Daniel Bjørvik Power måtte også ha bandasje på hodet etter å ha blitt dyttet i ribbeveggen. Hans hodeskade var heldigvis ikke like alvorlig, og Daniel kunne spille kampen ut.
 
Målpoeng-kongen: Ingen bombe her, Martin Christiansen åpnet sesong med 2 mål og 2 assists.
 
Tøff kamp: Kaptein Lars Ulvik Martinsen i duell med Fredrikshalds beste spiller, Rinor Topallaj.

 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift